Kesäkurpitsapihvit, dijonperunat ja laiton tsatziki

Löydän usein ja paljon ihanalta kuulostavia reseptejä. Lupaavalta kuulostavia reseptejä löytyy kuvina sekä kirjanmerkkeinä koneelta ja kännykästä.  Tämän reseptin olen kuvannut toteuttamista varten jo muutama vuosi sitten. Törmäsinkin tähän aivan vahingossa siivotessani kännykkäni sisältöä. Jep, esimerkiksi valokuvia oli yli 6000. On ehkä turhan optimistista kuvitella löytävänsä mitään tuollaisen valokuvamössön joukosta, varsinkaan kun kuvat eivät olleet minkäänlaisissa albumeissa :D No, ylimääräiset reilu 3000 poistettu ja tämä löydetty! Onneksi.

Pihvit maistuvat kesälle ja Kreikalle ja kvinoa saa niistä ihanan rapsakoita. Mieheni, joka ei ehkä ole intohimoisin kasvisruuan ystävä totesi seuraavasti: "Nyt kyllä yllätyin miten maukkaita nämä olivat. Älä kuitenkaan ehdota näitä hampurilaisen väliin, sinne haluaisin edelleen lihaa.". Iltapalaksi tämä samainen tyyppi veteli kuitenkin jäljelle jääneet pihvit ja loput tsatzikit <3


Laiton tsatziki

  • Raasta puolikas kurkku ja laita valumaan siivilään.
  • Laita mortteliin valkosipuli, oliiviöljyä ja vähän karkeaa merisuolaa ja hienonna tahnaksi. Näin saat valkosipulista pehmeämmän makuista kuin puristamalla perinteisesti valkosipulipuristimella. Usko pois, toimii!
  • Lisää n. 500 g jugurttiin valutettu kurkkuraaste ja valkosipulitahna, tarkista suola ja lisää pippuria makusi mukaan. Minä laitoin mustapippuria.
  • Laittomaksi tämän tekee se, että oliiviöljyni on italialaista ja se on maustettu sitruunalla. Lisäksi laitoin myös vähän tilliä ja perinteiseen tsatzikiin se ei  kuulu, mutta häivähdys sitruuna ja tilliä sopii kesäkurpitsapihvien kanssa paremmin kuin hyvin!
  • (jos haluat, voit laittaa joukkoon myös ripauksen sokeria, se korostaa tillin makua)
  • Lisää loraus vielä loraus öljyä ja laita maustumaan jääkaappiin.


Hienonna valkosipuli oliiviöljyn ja merisuolan kanssa morttelissa




Dijonperunat (kahdelle)

  • Kuori ja siivuta 6 perunaa ohuiksi siivuiksi.
  • Öljyä, suolaa ja pippuroi mustapippurilla perunat.
  • Lisää paistinpannulle ja paista keskilämmöllä melkein kypsiksi välillä käännellen.
  • Lisää 2 tl Dijonin hunajasinappia joukkoon, sekoita hyvin, että sinappi leviää perunoihin.
  • Laita lämpö pienemmälle ja kansi päälle.
Nämä perunat olivat aivan älyttömän hyviä! Uskallan väittää, että tämä on kesäisen grilliruoan (siis makkaran) kanssa voittamaton makupari!


Kesäkurpitsapihvit fetalla (n. 8-10 kpl)

1 kesäkurpita
1 dl kvinoaa
2 rkl tuoretta oreganoa
100 g fetajuustoa
100 g juustoraastetta
mustapippuria (halutessasi suolaa)

Kypsennä 1 dl kvinoaa ohjeen mukaan. Raasta kesäkurpitsa ja valuta ylimääräiset nesteet pois. Alkuperäisessä ohjeessa tätä ei ohjeistettu tekemään, mutta pelkäsin liian löysää taikinamassaa ja siten haasteellisempaa paistamista. Hienonna feta haarukalla, lisää kypsä kvinoa, hienonnettu oregano, juustoraaste ja kuivaksi puristettu kesäkurpitsa. Laita keskilämpöiselle pannulle kasoja ja tasoita lastalla. Älä missään nimessä koita kääntää liian aikaisin, sillä muuten pihvit hajoavat ja saat aikaan muhennosta. Alkuperäisessä ohjeessa paistoaika/puoli oli 3-4 min., mutta minulla oli kyllä kauemmin/puoli. Jos pannu on liian kuumana, pihvit ainoastaan palavat pinnasta. 

Vaikka annoksen ulkonäkö ei ihan päätä huimaa, niin suosittelen kokeilemaan ennakkoluulottimasti. Nämä maut sopivat aivan todella hyvin yhteen! Ja tee ihan ehdottomasti tsatzikia kylkeen. 



Nam! <3



Kommentit