Broilerivartaat grillissä



Makkarakiintiö on täynnä. Aivan totaalisesti. Itse en varsinaisesti kaupasta saaduista makkaroista kamalasti perusta ja ne ainoat, joista pidän, niitä ei täältä meidän seuduilta edes saa. Mutta nämä varrashommat toimivat ilman kyllästymisen vaaraa! Luin joskus jugurttimarinoidusta broilerista täältä, mutta koska korianteri ei ole ystäväni, muokkasin omaan makuuni sopivamman version. Taisinpa vielä kokeilla tätä reseptiä ensimmäisellä kerralla juuri tällaisiin grillivartaisiin. Tykästyin kovasti ja veikkaan, että näitä on tainnut aika moni syödä meillä. 

Vartaiden tekemisen puolesta puhuu myös se, että vaikka niitä jäisi, niin broileri on jugurtin ansiosta vielä seuraavanakin päivänä aivan yhtä mehevää kuin valmistumispäivänä. 

Olen muuten kokeillut myös oikaista. Ihan vaan siksi, ettei teidän ei tarvitse tehdä samaa virhettä. Älä siis lyhennä marinoitumisaikaa. :D

Broilerin valmistus (6-9 varrasta)

500 g ohuita broilerinfileitä
250 g turkkilaista jugurttia
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
5 oksaa tuoretta oreganoa ja/tai timjamia 


Pilko broilerit vartaisiin sopiviksi paloiksi kulhoon, lisää suolaa ja mustapippuria sekä purista sitruunasta mehut päälle. Riivi joukkoon yrtit ja ohuiksi viipaloidut valkosipulit. Sekoittele ja anna maustua jääkaapissa pieni hetki, n. 1/2h.  Lisää lopuksi jugurtti ja kääntele niin, että jokainen pala kauttaaltaan jugurtissa. Anna marinoitua vähintään 4 h. Mielellään yön yli.

Kasvikset

2 paprikaa
iso sipuli
suolaa
pippuria
öljyä
oreganoa

Pese ja pilko vihannekset vartaisiin sopiviksi paloiksi. Huomioi leikatessa, että broileri kypsyy kauemmin, joten älä tee näistä liian pieniä. Lisää kulhoon öljyä, suolaa makusi mukaan sekä oreganoa ja anna maustua hetki ennen kasaamista. Näihin sopii loistavasti myös kesäkurpitsakiekot.

HUOM! Jos sinulla on puisia varrastikkuja, liota niitä reilun aikaa ennen kasaamista, jotteivat tikut ala palaa grillissä. En ihan hirveän tarkkaan ole kelloa katsonut, mutta veikkaan omien tikkujen olleen aina reilusti yli tunnin vedessä.

Kasauksen jälkeen grillaamaan.

Näiden kyytipojaksi sopii täydellisesti tsatziki ja raikas salaatti. 

<3






Kommentit