Tomaattinen broilervuoka salaattijuustolla




Olisi kyllä paljon kivempi kutsua tätä tomattiseksi broilervuoaksi fetalla, mutta ei auta, ei. Tässä on Pirkan salaattijuustoa. :D Minulla on vähän kinkkinen suhde lampaan- ja vuohenmaidosta tehtyihin juustoihin. Se on siis sitä laatua, että huutaisin hoosiannaa, jos joku kykenisi tarjoamaan minulle esim. vuohenjuustosta valmistettua ruokaa, josta oikeasti pitäisin. En muuten tiedä ovatko ne tarjonneet minulle Kreikassa aina salaattijuustoa, sillä se EI maistu yhtään hikiseltä. Siellä se on ihanaa.

Idea tähän ruokaan syntyi, kun minulla on valtava puska timjamia ja vähän liikaa tomaatteja ja puolikas purkki salaattijuustoa. Vähän jännitti, sillä kieltämättä tässä tämän kevään aikana on ollut enemmänkin epäonnistuneita ideoita ja kokeiluja, jopa vanhat, hyväksi havaitut reseptit onnistuin pilaamaan monin eri tavoin. Onneksi tälle ei käynyt niin. Olenpa tässä kevään aikana tehnyt samaa vuokaa jo useamman kerran. Alunperin tämä oli tarkoitus kypsentää tänään grillin lämmössä, mutta koska kaasu loppui sopivasti, ei auttanut kuin lämmittää uuni.


Tomaattinen broilervuoka

1 kg Kariniemen kananpojan miedosti suolattuja filepihvejä
suolaa, pippuria
(puolikkaan sitruunan mehu)
4-6 valkosipulinkynttä
1/2 purkkia Pirkka salaattijuustoa
n. 250 g kirsikkatomaatteja
Erilaisia tuoreita yrttejä
(minulla oli tällä kertaa sitruunatimjamia ja oreganoa. Tuonne joukkoon voi laittaa vaikka lehtipersiljaa. Ja jos haluat sitruunaisempaa, niin lisää luomusitruunan keltaista kuoriosaa mukaan)


Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja purista halutessasi puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Anna maustua hetken aikaa. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori valkosipulit, puolita ne ja lisää broilerien päälle. Murustele salaattijuustot vuokaan ja kaada reilusti öljyä päälle. Lisää riivityt yrtit sekä tomaatit.  Paista 200 asteessa n. 30 min.


Tomaateista irtoaa paljon nestettä ja joukossa on tietysti myös reilulla kädellä lisättyä öljyä. Tuo liemi maistuu ihanalta ja käy erinomaisesti kastikkeeksi söitpä lisäkkeenä pastaa, perunaa, salaattia tms.

Nauti <3



Kommentit